• وبلاگ : شروق
  • يادداشت : پاسخ يك سوال
  • نظرات : 0 خصوصي ، 6 عمومي
  • تسبیح دیجیتال

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     

    بسم الله

    با سلام...از اينكه چنين وبلاگي رو راه انداختيد خوشحالم... اميدوارم كه بتونيد روز به روز مطالب بهتر و مفيدتري راجع به اين موضوع بنويسيد.

    اولاً از ديد بنده تفاوت زيادي ميان تفكرات و انديشه هاي فرهنگستان علومي ها و نظرات جناب آقاي نصيري و يا شهيد آويني وجود نداره. به عبارت بهتر به قدري اشتراكات و همگرايي هاي فكري ميان اين دو گروه درباره اسلام و مدرنيته و تمدن اسلامي وجود داره كه ميشه از اختلافات صرفنظر كرد و آنها را به عنوان يك جبهه در مقابل غربزدگان و يا انديشه هايي كه به تضاد ميان اسلام و مدرنيته اعتقاد ندارند ، در نظر گرفت. هر دوي اين ديدگاه در اين موضوع كه مدرنيته و توسعه مبتني بر مدرنتيه با اسلام و تمدن اسلامي سازگاري نداره موافقند و اين خودش 70 درصد مسئله رو حل ميكنه. تفاوت اين دو جريان در قدم بعدي است كه بازهم من معتقدم ميشود هر دو تفكر را در يك قالب جاي داد.

    ثانياً شما حرف از آماده سازي بستر براي ظهور زديد و گفتيد كه بايد جامعه و حكومتي نزديك به حكومت امام زمان درست كنيم تا اين بستر فراهم شود و براي مثال اشاره كرديد به اينكه جهانيان با ديدن نمونه اي از يك مدل موفق حكومت ديني به اسلام و مهدي موعود گرايش پيدا مي كنند.

    من تا اندازه اي اين نظر شما رو خيال پردازانه مي بينم. نه به اين معنا كه نبايد تلاشي در جهت برپايي حكومت ديني انجام داد ولي سخن من اين است كه اگر به واقعيات نگاه كنيم انديشه ما خيلي بلند پروازانه است. در طول هزاران سال پيامبراني از جانب خدا امدند و در طول دها سال امامان معصوم شيعه كه داراي منزلتي بالا و برتر از انبياء گذشته بودند نتوانستند چنين حكومتي را به طور كامل و درست و صحيح برپاكنند و من معتقدم كه هرگز اين از ما خواسته نشده كه دست به تحقق يك تمدن اصيل اسلامي بزنيم چرا كه اين فوق توانايي ماست.كما اينكه مي بينيم كه هنوز در ايران خودمان كه تنها كشور شيعه در جهان مكي باشد بين انديشمندان در رابطه با تمدن اسلامي و راههاي رسيدن به آن اختلاف نظر وجود دارد چه برسد به اينكه بخواهيم اين اختلافها را برطرف كنيم و بعد دست به مدل سازي بزنيم و بعد به جهان عرضه كنيم و بعد جهانيان بپسندند يا نه ( ضمن اينكه شايد مدل ما انطوري كه بايد اسلامي و ديني نباشد.)

    خوب حالا اينجا اين سئوال پيش ميآيد كه ظهور حضرت وابسته به چيست؟و اصولاً اينكه مي گويند بايد جامعه و جهان براي ظهور حضرت آماده شوند ناظر به چه معنايي هست؟

    جواب اين سوال رو بعداً خواهم گفت ...البته اگر زنده باشيم!